50 jaar vrouwen voetbal bij de KNVB

De winst van WEURO 2017, een finaleplaats op het WK 2019 en deelname aan de Olympische Spelen van Tokio. De OranjeLeeuwinnen zijn niet meer weg te denken uit het landelijke voetballandschap. Ook de Pure Energie Eredivisie Vrouwen is aan een voortvarende opmars bezig en krijgt steeds meer smoel. Hoe anders was dat 50 jaar geleden, toen vrouwenvoetbal eindelijk officieel onderdeel werd van de KNVB?

Inmiddels telt de KNVB, mede dankzij de inzet van iedereen die daar een halve eeuw aan heeft gewerkt, ruim 162.000 vrouwelijke leden en beschikken 1.862 amateurverenigingen over één of meerdere vrouwenteams. De KNVB is trots op het vrouwenvoetbal en om dit bijzondere jubileum te vieren brengen ze een ode aan deze snelst groeiende doelgroep als het gaat om ledenaantallen.

 

Vrouwenvoetbal Zaanstreek

Ook in de Zaanstreek zijn er 14 (van de 18) verenigingen die één of meerdere teams hebben in de meiden en/of vrouwen afdeling. Ondanks alle succesvolle ontwikkelingen is er bij meerdere clubs altijd behoefte aan meer leden. Heb je misschien ook zin om te gaan voetballen?? Klik hier voor een overzicht met alle teams die in de Zaanstreek actief zijn, vaak is het mogelijk om bij de clubs eerst een keer (vrijblijvend) mee te trainen. 

 

(bron KNVB) Mis niets van de (technische) ontwikkelingen en activiteiten van de Zaanse voetbalclubs. Blijf ook op de hoogte van de publicaties van de KNVB. Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia

 

(gegevens worden alleen gebruikt voor de nieuwsbrief)


«   »