Nieuwe corona maatregelen treffen amateurvoetbal hard

Vrijdagavond  26 november heeft het kabinet weer nieuwe strengere maatregelen aangekondigd. De nieuwe maatregelen gaan in vanaf zondag 28 november 17.00 uur en duren voorlopig in ieder geval 3 weken.

 

Deze maatregelen hebben ook een grote impact op het amateurvoetbal. Naast de huidige maatregelen die in stand blijven, mogen amateurverenigingen na 17.00 uur niet meer geopend zijn. Dat heeft in ieder geval gevolgen voor de trainingen en geplande inhaal / beker wedstrijden doordeweeks. Voor verenigingen die in de weekenden een overvol thuisprogramma hebben, kan dit eventueel ook problemen opleveren. Al is het onwaarschijnlijk dat het voetbal sowieso in de A-categorie de komende weekenden nog door zal gaan zonder mogelijkheden tot trainingen. 

 

De officiële reactie van de KNVB:

Voor het komend weekend hebben de nieuwe maatregelen nauwelijks gevolgen. Voor de trainingen na het weekend is dit wel heel ingrijpend. Als er vanaf 17.00 uur niet buiten, in de frisse lucht en eventueel met de kleedkamers op slot, kan worden getraind, dan kan dit ook consequenties hebben voor het vervolg van de competities. Want vroeg of laat is het spelen van wedstrijden in het weekend niet meer verantwoord als hier niet voor kan worden getraind. De KNVB gaat alle scenario’s per categorie (de A-categorie en de pupillen, junioren en senioren in de B-categorie) in kaart brengen en zal komende week een besluit nemen.

 

Voor veel kinderen en bijna alle volwassenen is het doordeweeks niet mogelijk om voor 17.00 uur te trainen. Dan kunnen ze dus niet onder deskundige begeleiding sporten bij een vereniging (maar men kan wel gezamenlijk in een park een balletje gaan trappen). Het niet kunnen trainen heeft direct gevolgen voor de fitheid van de bijna 1,2 miljoen amateurvoetballers in Nederland en is cruciaal om in het weekend te kunnen blijven voetballen. Daarom roept de KNVB de Tweede Kamer op om dinsdag aanstaande deze maatregel met het kabinet te bespreken

 

 

(bron KNVB)OP de hoogte willen blijven van de (technische) ontwikkeling bij de clubs in de Zaanstreek?!? Of geen belangrijke data en/of nieuwsberichten van de KNVB meer willen missen?!? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia


«   »