Versoepelingen voor het amateurvoetbal

Vanavond is in een persconferentie door het kabinet bekend dat de maatregelen voor onder andere het amateur voetbal versoepeld zullen worden.

 

Het is nu óók voor de spelers vanaf 18 jaar mogelijk om in groepsverband te trainen, eerder gold dit alleen voor de groep spelers tot en met 17 jaar. Er is voor beide groepen geen avondklok. Het is nog niet mogelijk om weer oefen wedstrijden te spelen tegen andere clubs, wel onderling binnen de club. De nieuwe maatregelen gaan per 15 januari in.

 

Sportkantines mogen alleen open zijn voor afhaal en er mag geen publiek aanwezig zijn bij de trainingen en (oefen)wedstrijden.

 

Wat de gevolgen precies zijn voor de hervatting van de competities zal later door de KNVB bekend worden gemaakt. Afgelopen dinsdag maakte de KNVB nog bekend dat de herstart van de competities in de B-categorie was uitgesteld naar (minimaal) 22 januari. De herstart voor de A-categorie stond gepland voor het weekend van 5-6 februari 

 OP de hoogte willen blijven van de (technische) ontwikkeling bij de clubs in de Zaanstreek?!? Of geen belangrijke data en/of nieuwsberichten van de KNVB meer willen missen?!? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia


«   »