Competities dit weekend deels hervat

Wat is vanaf vandaag veranderd?

Iedereen mag weer overdag en 's avonds binnen en buiten sporten. De volgende regels gelden:

  • Er mogen weer competitiewedstrijden worden gespeeld.
  • Publiek is weer toegestaan bij trainingen en wedstrijden tot maximaal 22.00 uur.
  • Sportkantines mogen weer open, tot maximaal 22.00 uur.
  • Kleedkamers, toiletten en douches zijn open.
  • Er is geen beperking meer in de groepsgrootte 
  • Iedereen moet zich aan de basisregels houden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

 

Uitspelen competitie

Twee seizoenen lang is de competitie niet uitgespeeld en heeft er geen promotie/degradatie op basis van een volledig seizoen kunnen toepassen. Het doel voor de KNVB is om dit seizoen wel een eindrangschikking en een promotie/degradatie toe te kunnen passen op basis van sportieve prestaties. Het voetbal heeft echter in de categorie A langere tijd stilgelegen, waardoor er nog veel teams nog wedstrijden moeten inhalen uit de eerste competitiehelft.

 

Er zijn ook nog veel onzekerheden ten aanzien van corona en mogelijke maatregelen die hiermee gepaard gaan. Om voldoende ruimte te hebben om de competities goed uit te spelen en met de mogelijke onzekerheden om te gaan, zien we ons genoodzaakt om de competities in de verschillende categorieën aan te passen.

 

Hieronder vind je een overzicht wat dit voor de verschillende categorieën betekent:

Geen bekerwedstrijden voor de amateurs

De wedstrijden in de beker geven een te grote druk op de speeldagen die nog nodig zijn om de competities op een goede wijze uit te spelen. De KNVB geeft prioriteit aan het uitspelen van de competities in de categorie A om te komen tot een goede promotie en degradatie. In de categorie B geeft de beker eveneens een te grote druk op de benodigde speeldagen die van belang zijn voor het uitspelen van de competitie.

 

Categorie A senioren mannen en vrouwen veldvoetbal (m.u.v. onder 23 mannen)

De KNVB neemt over de wijze waarop deze competities zullen worden uitgespeeld op vrijdag 28 januari een definitief besluit. Vanwege het feit, dat wij ons grote zorgen maken of deze competities met volledige nacompetitie nog afgewerkt kunnen gaan worden, worden op dit moment de scenario’s nader bekeken. Ons uitgangspunt is dat we een grote mate van zekerheid moeten hebben om dit seizoen promotie en degradatie door te voeren. Een derde seizoen zonder eindrangschikking vinden wij onaanvaardbaar.

In ieder geval zullen vanaf het weekend 5/6 februari de eerste inhaalwedstrijden worden vastgesteld.

 

Categorie A jeugd veldvoetbal en onder 23 mannen

Doelstelling voor deze competities is om op korte termijn tot afronding van de najaarscompetitie te komen. Voor komend weekend, 29 en 30 januari, zijn de eerste inhaalwedstrijden al ingepland en de wijze van afronden van de najaarscompetitie kan per competitie verschillen. Gezien de grote verschillen in aantal wedstrijden tussen de verschillende teams, zal de komende weken duidelijk worden, wanneer we concreet verwachten deze competities af te kunnen ronden.

 

Op basis hiervan kan dan worden bepaald hoe de voorjaarscompetitie kan worden vormgegeven. Naar verwachting zullen we medio februari (na het weekend van 12 februari) met nadere informatie komen over de opzet van de voorjaarscompetitie en de daaraan gekoppelde speeldagenkalender.

 

Categorie B veldvoetbal

Alle categorieën in het veldvoetbal (senioren, junioren en pupillen) gaan aankomend weekend 29/30 januari starten met het reguliere programma. De speeldagenkalender blijft voor deze categorie ongewijzigd.

De wedstrijden die bij de pupillen eerder gespeeld hadden moeten worden in de 3de fase komen te vervallen.

Inhaalwedstrijden voor de junioren en de senioren worden zoveel mogelijk gepland in inhaal weekenden om zoveel mogelijk de competities uit te spelen.

 

 

Klik hier voor de aangepaste speeldagen kalenders

 

(bron KNVB)OP de hoogte willen blijven van de (technische) ontwikkeling bij de clubs in de Zaanstreek?!? Of geen belangrijke data en/of nieuwsberichten van de KNVB meer willen missen?!? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia


«   »