Positieve ontwikkeling voetbalaanbod O07

De afgelopen twee seizoenen is het voetbalaanbod van de KNVB voor de leeftijdscategorie Onder 7 aangepast en verder doorontwikkeld. Zo worden er in heel het land voetbalactiviteiten aangeboden waarbij vier teams van vier verenigingen elkaar ontmoeten en met elkaar leuke en plezierige wedstrijdjes spelen in de 4-tegen-4-voetbalvorm.

Sinds dit seizoen worden deze activiteiten ingepland conform het 4fasen-model, zoals dat in het gehele pupillenvoetbal plaatsvindt.

Doel

Voor de pupillen Onder 7 is het belangrijkste dat zij spelenderwijs het voetbalspel (leren) ontdekken. Dit betekent dat het voetbalaanbod erop gericht is om iedere pupil zoveel mogelijk optimaal spelplezier en ontwikkeling te bieden in een voor hem/haar prettige omgeving bij de verenigingen.

 

Onderzoek

Om het voetbalaanbod voor de Onder 7 te blijven monitoren en door ontwikkelen, doet de KNVB na iedere fase een onderzoek onder de deelnemende verenigingen. In dit onderzoek wordt uitgevraagd hoe de kinderen het aanbod ervaren, hoeveel plezier ze ervaren in het voetballen op zaterdag of zondag, hoe gelijkwaardig de voetbalactiviteiten waren en hoe de ervaringen van de verenigingen zijn met de organisatie van deze activiteiten. Lees hier een samenvatting van het onderzoek na de tweede fase.

 
Ontwikkelingen

Op basis van de uitkomsten van de onderzoeken, wordt bekeken welke verbeteringen toegepast gaan worden in een volgende fase of in het volgende seizoen. De belangrijkste wensen, die nu op de agenda staan, zijn:

  • Het spelen tegen wisselende teams per voetbalactiviteit
  • Door ontwikkeling van het draaiboek voor de voetbalactiviteit
  • Het nog beter informeren van de betrokken vrijwilligers rondom de Onder 7-teams
  • Informatie op Voetbal.nl (app) t.a.v. locaties en aanvangstijden

Deelnemen aan voetbalaanbod KNVB

Iedere amateurvereniging kan deelnemen aan het voetbalaanbod voor de Onder 7.  Na aanmelding wordt het Onder7-team ingedeeld in een regionale reeks van voetbalactiviteiten. Wanneer jouw vereniging wil deelnemen of je wil met meer teams deelnemen, dan kan je je aanmelden via contact@knvb.nl.

 

(bron KNVB)

OP de hoogte willen blijven van de (technische) ontwikkeling bij de clubs in de Zaanstreek?!? Of geen belangrijke data en/of nieuwsberichten van de KNVB meer willen missen?!? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia


«   »