Nadat in juli al de Zaanstad Cup na 28 jaar terugkeerde, gaat Voetbal Varia ook op de nostalgische tour en laat het de Super Cup terugkeren. In de jaren tachtig, begin jaren negentig werd er door de clubs in de Zaanstreek gestreden om deze cup. Niet in onderlinge wedstrijden, maar puur op basis van het doelsaldo in de competitie. De weekkrant Week In Week Uit hield een ranglijst bij en maandelijks werd de club met het beste doelsaldo uitgeroepen tot maandwinnaar. Maar uiteindelijk ging het er om wie aan het eind van het seizoen het beste doelsaldo had en er vandoor ging met de gigantische (wissel)beker. 

 

Ook destijds waren er "discussies" over de spelregels, immers de grotere uitslagen kwamen eerder/vaker voor bij de ploegen die toen nog in de zogeheten Afdeling Noord Holland speelden. Tegenwoordig heb je ook nog eens te maken met verschillen in de grootte van de diverse poules, dus ook het aantal wedstrijden die een team speelt. Maar soms zit een leuke competitie opzet juist in de eenvoud. 

 

Dus vanaf dit seizoen wordt er door Zaanse teams (heren en vrouwen hebben beide een eigen ranglijst)  weer volop gestreden om de Super Cup en zal er ook diverse periodewinnaars uitgeroepen worden. Welk team scoort het beste doelsaldo?!?

Stand Super Cup bij de heren en vrouwen

 

Zover bekend was Westzaan in 1992 (en ook in 1991) de laatste winnaar van de Super Cup. Ook Blauw Wit W (1990) en Zaanse Boys mochten de beker (minimaal) één keer in ontvangst nemen. Mocht iemand nog meer foto's hebben van uitreikingen van de beker of van de maandelijkse bal winnaar, dan zou Voetbal Varia die graag ontvangen. Het email adres is info@voetbalvaria.nl