• Informatief
  • Ondersteunend
Home » Zaanse Clubs Info

In de Zaanstreek zijn er momenteel nog 18 voetbalclubs, waarbij elke club uniek is in haar beleid, het niveau en de activiteiten die er georganiseerd worden. Voetbal Varia volgt de Zaanse clubs en doet daar zo veel mogelijk verslag van. Samen met onderstaande overzichten geeft het enigszins een beeld hoe de clubs functioneren en wat de mogelijkheden zijn bij de betreffende clubs.    

 

Overzichten van het aantal teams bij de clubs en het voetbal aanbod bij de mini's:

Heren senioren + G-teams

Vrouwen / meiden voetbal

Pupillen voetbal

Mini-voetbal voor jongens en meisjes tot 7 jaar

 

Elke club is continu op zoek naar nieuwe leden. Sowieso kun je bij alle clubs wel een keer proef trainen, maar soms worden er ook speciale Open Trainingen en/of Activiteiten georganiseerd. Beide kunnen een idee geven, van (het voetballen bij) de club

Kalender open trainingen en activiteiten 
Locaties + websites Zaanse verenigingen

 

Sluit je ook aan bij een hele leuke vereniging met een authentiek dorps karakter, een prachtig en goed verzorgd complex en een mooie vernieuwde kantine. Voor jong (Mini's) en oud (Walking Football) en alles wat er tussenin zit ben je bij Assendelft aan het juiste adres, zowel op prestatief als recreatief niveau. Dames, meisjes, mannen en jongens zijn bij ons in in alle leeftijden actief. De voetbalvereniging Assendelft staat centraal in de dorpsgemeenschap en de sociale cohesie stelt onze vereniging in staat, mede dankzij een groot vrijwilligerskorps en een sterk jeugd-en seniorenkader, tal van activiteiten te organiseren die de gemeenschapszin bevorderen. Bij Assendelft ben je daarom zeker van een sportieve, gezellige en mooie tijd


CVV Blauw-Wit (W) is een zaterdagvereniging in het dorp West-Knollendam. Het is een vereniging waar prestaties geleverd worden op natuurgras en gezelligheid wordt gevierd! De club voelt aan als een Blauw Witte familie en hecht veel aan sociaal denken en handelen. Daarnaast vindt de club het verduurzamen van het sportcomplex erg belangrijk.
Vanaf 5 jaar ben je al welkom om te voetballen bij het jongste team. Wedstrijdtenues worden door de club voor iedereen geregeld en jeugdleden krijgen zelfs een gratis Blauw-Wit trainingspak! Naast jeugdvoetbal, damesvoetbal, herenvoetbal en veteranenvoetbal kent de club ook veel andere activiteiten (biljarten, darts, wandelen, fietsen).


Ontstaan uit twee grote voetbalclubs QSC en WFC heeft de SV Fortuna Wormerveer zich sinds haar oprichting in 2003 ontwikkelt tot een hechte club waar iedereen welkom is. Van jong tot oud kun je je energie kwijt op en rond het eigen Wateringcomplex. Voetballen op niveau (alle eerste jeugdselecties spelen in de landelijke divisies) is belangrijk, maar niet allesoverheersend. Ook de recreatieve spelers zijn van harte welkom op het complex dat volledig eigendom is van de club. Dat maakt ook dat er veel vrijwilligers in touw zijn om alles op rolletjes te laten verlopen. De gediplomeerde trainers zorgen voor een prima jeugdopleiding van waaruit menig talent doorbreekt naar BVO’s.


De eerste letters van onze 5 kernwaarden vormen het woord S P O R T en staan voor Sportiviteit, Plezier, Ontwikkeling, Respect en Team. Spreekt dit je aan, dan is Hercules jouw club. Hercules is een vereniging waar iedereen zich thuis moet voelen en plezier heeft bij het spelen van het voetbalspelletje. Onze (jeugd)trainers hebben oog voor de ontwikkeling van team en individu en ook zijn we trots op de samenwerking met Ajax. Al vanaf een jaar of vijf kun je als mini beginnen en ouderdom is geen excuus meer om je voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. oa Walking Football houdt je in teamverband in beweging. Dus vanaf het moment dat je leert lopen, totdat je bijna niet meer kunt lopen, kun je bij ons blijven voetballen. Welkom en alvast veel succes bij Hercules!


vv Jisp is een kleine dorpsclub met zowel jeugd als senioren teams en we spelen nog op echt gras. Bij de jeugd is er een grote betrokkenheid van de ouders. Ook bij de seniorenteams is de betrokkenheid van de leden bij de club groot en draaien spelers ook mee in het bestuur. Nu na de corona periode mogen we reeds een aantal nieuwe leden verwelkomen maar er is altijd ruimte voor nieuwe jeugd- en senioren spelers. Het jaar 2023 wordt een lustrum jaar met het 90 jarig bestaan, we verwachten dan in sportief opzicht te kunnen laten zien hoe een kleine eigenwijze club sterk kan zijn. Doe jij mee?


KFC is een amateurvereniging die toegankelijk is voor mensen van alle leeftijden vanaf 5 jaar, ongeacht geslacht, godsdienst, geaardheid of afkomst, die als spelend lid de voetbalsport willen bedrijven, zowel in prestatie als recreatieve zin.
KFC neemt een belangrijke rol in als opleidingsvereniging in de Zaanstreek. KFC wil dè vereniging zijn in de Zaanstreek, waar mensen graag willen voetballen omdat er sprake is van een, voor amateurbegrippen, professionele benadering rondom het voetbal, waarbinnen gezelligheid en een respectvolle benadering voor verenigingsleden onderling en van buitenstaanders hoog in het vaandel staan. De jeugdopleiding speelt hierin een grote en belangrijke rol en is de levensader van de vereniging.


vv Knollendam is een echte dorpsclub, gemoedelijk, overzichtelijk en gezellig.  Aan ingewikkeld gedoe doen we niet in Oostknollendam, waar eigen initiatief op prijs wordt gesteld en iedereen er toe doet. Op dit moment hebben we twee (senioren)elftallen, daarmee zijn we de kleinste voetbalclub van de Zaanstreek. We spelen op een prachtig, strak sportpark (rond 2010 volledig op de schop gegaan) zusterverenigingen in de buurt wijken graag naar ons uit. vv Knollendam is in 1932 opgericht en we zijn een omni-club. Leden kunnen bij ons (voordelig!) tennissen en ook de petanque-sport wordt bij ons druk beoefend. We willen overigens graag nieuwe spelers aantrekken, om het seizoen 2022/23 weer een eerste elftal te hebben. 


Kom ook voetballen bij RCZ! De leukste vereniging in de Zaanstreek. Sportiviteit en plezier gaan bij ons hand in hand. We hebben teams voor jongens en meisjes, dames en heren, vanaf 4 jaar tot veteranen. Iedereen kan op zijn eigen niveau kan voetballen en ontwikkelen. We organiseren veel leuke activiteiten, zoals Supermegabingo, Night of the Racers en jeugd- en seniorentoernooien. We houden de contributie en kantineprijzen laag, zodat iedereen mee kan doen en onze kantine is 6 dagen per week open. Je bent altijd van harte welkom om mee te doen met een proeftraining of een keer langs te komen. 


Rood Wit Zaanstad is meer dan een club, wij zijn één grote familie!! We doen het voor elkaar en we doen het samen met elkaar.

Sportiviteit, discipline, samenwerken, emotie en betrokkenheid staat bij ons hoog aangeschreven,  maar vooral elke wedstrijd en buiten de wedstrijden heel veel lol en plezier hebben met elkaar !
Bij ons vind je in een multiculturele omgeving alle nodige ingrediënten om samen te sporten en verder te ontwikkelen, zelfs tijdens de vakanties. Vanaf 5 jaar is iedereen welkom bij de Rood Witte familie!


Saenden is een echte familieclub waar iedereen zich thuis voelt. Doel is samen het plezier in de sport beleven. Bij Saenden heerst de filosofie dat prestaties vanzelf komen als er plezier is. Naast het voetbal zijn er tal van andere activiteiten, zoals klaverjassen, de nodige feesten en zijn met name de Sinterklaasviering, het husseltoernooi en het jaarlijkse jeugdkamp toppers die je niet mag missen. Saenden probeert door een lage contributie, die door een grote mate van zelfwerkzaamheid bereikt wordt, de sport voor iedereen bereikbaar te houden. Belangrijkste: Wij proberen energieneutraal te zijn en voetballen nog op echt gras!!! 


Kom ook voetballen bij vvv Westzaan en ervaar het dorpse en gezellige karakter in combinatie met een modern complex. Plezier
staat voorop, maar natuurlijk leer je bij ons ook beter voetballen. Onze gehele jeugd is voorzien van een gesponsord tenue. Je hoeft
alleen je sokken, schoenen en scheenbeschermers te regelen. Je loopt nooit in een te klein tenue, deze kan namelijk het hele jaar omgeruild worden. We organiseren ook gezellige activiteiten voor de jeugd (oa jeugdvoetbal dag en Sinterklaas en de Paashaas komen langs)  en de volwassenen (oa pubquiz, bingo en gezellige avonden met live muziek). In de weekenden kijk je bij ons in de kantine op 3 schermen de verschillende eredivisie wedstrijden en de Formule 1. Jullie zijn altijd van harte welkom bij vvv Westzaan!


ZVV Zaandijk staat voor 'sportief en respectvol'. Iedereen moet op een veilige en plezierige manier van sport kunnen genieten en daar maakt onze club zich hard voor. Met een grote groep enthousiaste trainers, leiders, een betrokken bestuur en leuke vrijwilligers die er alles aan doen om je thuis te laten voelen. Naast het jeugdvoetbal is er voetbal voor dames, heren, veteranen en veterinnen én heeft de club een samenwerking met een voetbalschool. Zo organiseert de club ook veel activiteiten als wandeltochten, diverse thema feesten, klaverjassen etc.. Kortom, je bent welkom bij de gezelligste club van de Zaanstreek.


ZVC'22 is de nieuwste vereniging in de Zaanstad, voortkomend uit FC Zaandam & zvv Zaanlandia. De vereniging staat in eerste instantie voor plezier, waarbij iedereen op zijn/haar niveau kan voetballen. Het groot aantal recreatieve teams is de ruggengraat van onze vereniging, waar het dames,- en meisjesvoetbal een prominente positie zal innemen. Ook bieden wij G-voetbal aan, waarbij wij aansluiting zoeken bij maatschappelijke organisaties. De ambitie is dat bij de jeugd elk selectieteam zal gaan uitkomen in de hoofdklasse en voor de zaterdag selectie op middellange termijn de 1e klasse. Ook bieden wij het Talentenplan aan, waarbij de (jeugd)leden extra kunnen werken aan hun technische vaardigheden. De keepers krijgen gespecialiseerde keeperstrainingen.