Staatvoetbal Clinic Streetkings bij jeugd Saenden

Gepubliceerd op 28 maart 2021 om 17:16

Nadat Streetkings al eerder een Straatvoetbal Clinic organiseerde bij Blauw-Wit W. (lees hier) en ZCFC, was het gisterochtend de beurt aan de jeugd aan Saenden Wormerveer. Een groot aantal teams van de jeugd kregen de beginselen bijgeleerd van het straatvoetbal.

Er werd begonnen met 2 tegen 2 wedstrijdjes tegen de straatvoetballers van Streetkings. Tijdens de wedstrijdjes lieten zij al de nodige trucs zien en werden de jeugdspelers van Saenden uitgedaagd dat ook te doen. Na de wedstrijdjes volgde enkele oefeningen waarin op het balgevoel, dat nodig is om de straatvoetbal trucs te kunnen doen, werd getraind. Tot slot speelden iedereen nog onderlinge toernooitje, waarin genoeg ruimte was om de aangeleerde voetbalskills te tonen. Na afloop kregen alle deelnemers, van Streetkings een certificaat dat ze fase 1 tot straatvoetballer hadden gehaald. Gezien de reacties van de jeugdspelers was ook dit evenement bij Saenden weer een groot succes!

 

(bron/foto's Saenden)


    Mis niets en doe eventueel inspiratie op van de activiteiten bij de (andere) Zaanse voetbalclubs. Blijf ook op de hoogte van de (team)uitjes die je via Voetbal Varia met korting kunt boeken. Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia
    «   »