Ebel Hoekstra: WSV'30 (zat) groeit in haar eerste jaar

Gepubliceerd op 11 december 2021 om 15:32

De komende periode zullen er van de Zaanse standaard teams bij de heren en vrouwen  een kleine "tussenrapport" gemaakt worden door de trainers of een andere directe betrokkene.

 

Dit seizoen is er bij WSV'30 gestart met zaterdagvoetbal, vooral ook om de grote groep O19 spelers die overkwam vanuit de jeugd naar de senioren een plek te kunnen bieden om plezier te beleven en zichzelf te ontwikkelen. Voor de nieuwe zaterdag selectie werd trainer Ebel Hoekstra aangetrokken, die deze uitdaging met beide handen aannam. 

 

Er zijn uiteindelijk 3 volwaardige teams gecreëerd waarvan de Zaterdag 3 een recreatie team is geworden en het 1e en 2e team met 30 spelers de zaterdagselectie vormen. In deze groep zitten 10 spelers die zelfs nog in de O19 mogen spelen en 12 spelers die 1e jaars senioren zijn. Het ontwikkelen van jeugd naar senioren / selectie voetbal is voor deze groep voornamelijk onervaren spelers het voornaamste doel dit seizoen.

 

Zo'n ontwikkeling gaat met vallen en opstaan en dat zie je dan ook terug in de wisselende resultaten bij het eerste elftal. Het tweede elftal daarentegen draait al knap mee om de bovenste plaatsen. Wel gaat de ontwikkeling van de selectie individueel en als geheel in een goed tempo, waarbij het streven is dat dit na de winterstop nog verder zal gaan doorzetten. 

 

Op dit moment kunnen we helaas niet veel meer dan onze conditie op peil houden door hardloopactiviteiten te organiseren en in de weekenden te trainen of te oefenen (vandaag tegen Saenden, 2-4 nederlaag). Na de winterstop zullen we dan in principe  vanaf 4 januari weer starten met trainen en spelen we met het 1e en 2e team ook nog oefenwedstrijden tegen zvv Zaandijk voordat de competitie weer begint.  We verwachten in ieder geval dat het mogelijk moet zijn dat het 2e elftal bovenin mee kan blijven draaien en dat het 1e stabieler zal gaan worden en daarmee ook uiteindelijk beter zal gaan presteren.

 

Stand WSV'30 (zat) in 4e klasse B zaterdag

 

Lees ook: Deel 1 Blauw Wit W. Deel 2 RCZ VR Deel 3 zvv Zaandijk Deel 4 WSV'30 (zat) Deel 5 Hercules Zaandam VR Deel 6 vv Assendelft Deel 7 Saenden Deel 8 KFC Deel 9 ZCFC VR  Deel 10 FC Zaandam Deel 11 Rood Wit Zaanstad (zat)  Deel 12 Fortuna W. (zon) Deel 13 vv Assendelft VR  Deel 14 SVA Assendelft Deel 15 WSV'30 VR Deel 16 vv Jisp Deel 17 KFC VR (zat) Deel 18 vvv Westzaan Deel 19 Saenden VR Deel 20 Sp.Krommenie  Deel 21 Rood Wit Zaanstad (zon) Deel 22 Hercules Zaandam  Deel 23 WSV'30 (zon) Deel 24 RCZ (zat) Deel 25 KFC VR (zon) Deel 26 zvv Zaandijk VR (zon)

(foto Theo van Vlaanderen)


«   »