Drukke tijden voor jeugdafdeling ZCFC

Het seizoen is inmiddels enkele weken onderweg en ook bij ZCFC is het weer ouderwets druk op, maar zeker ook rondom de velden. Coördinator van onderbouw Raymond Dorjee kent weer een voorbereiding waarin heel veel geregeld moe(s)t worden bij de jeugdafdeling. Samen met Dennis Bos, die coördinator is van de bovenbouw en Hoofd Jeugdopleiding Ron Karreman zijn we verantwoordelijk voor alle jeugdteams en jeugdtrainers. Dennis en ik richten ons meer op de organisatorische zaken rondom de teams en wedstrijden en Ron ondersteunt en stuurt voornamelijk de jeugdtrainers aan.

Lees meer »

Stijgende (energie)kosten: ZCFC helpt leden

De stijgende energiekosten hebben een forse impact op zo ongeveer alle groepen: privé, ondernemers, maar zeker ook de sportclubs. De impact op ZCFC is vooralsnog beperkt. Dankzij de scherpe inkoop is de club gezegend met een energieovereenkomst die nog loopt tot maart 2024. De energiekosten blijven voor de vereniging de komende maanden dus nog laag, maar de urgentie om voor die tijd de nodige verduurzamingsstappen te ondernemen, is zeer hoog.

Lees meer »

Grote metamorfose selectie ZCFC

ZCFC kende een teleurstellend verloop van de competitie met als gevolg een degradatie naar de 4e klasse zaterdag. In de laatste wedstrijden van het seizoen werd er al bewust gekozen om een beroep te doen op een grote groep jeugdspelers. Ondanks dat het gehoopte resultaat, in de vorm van handhaving in de 3e klasse,  uiteindelijk uitbleef, bleek deze keuze qua wedstrijdbeleving positief uit te pakken. Het vertrouwen bij het bestuur en de nieuwe trainer Patrick Huisman is dan ook groot dat er volgend seizoen verder gebouwd kan worden op de lijn die de laatste weken is ingezet.

Lees meer »

ZCFC sluit overeenkomst gemeente en wil gaan verbouwen

Afgelopen zaterdag werd er bij ZCFC het eindjaarsfeest gehouden voor haar leden. Met diverse sportactiviteiten,  een BBQ en optredens van diverse zagers en Glenn Helder werd het seizoen op een zeer geslaagde manier met elkaar afgesloten. Ondanks de degradatie van het eerste elftal wordt er bij het Zaanse Oranje evengoed met een goed gevoel naar het nieuwe seizoen gekeken. De (noodzakelijke) verjonging in de selectie zorgde voor een frisse wind en het aantal senioren teams zal weer uitgebreid worden.

Lees meer »

Ron Karreman maakt seizoen af als trainer ZCFC

Afgelopen dinsdag heeft ZCFC interim trainer Don Koehorst laten weten de resterende wedstrijden niet meer voor de selectie van de club beschikbaar te zijn. Gegeven de moeilijke positie waarin het eerste elftal in de 3e klasse zaterdag momenteel verkeerd, was Don Koehorst van mening dat hij niet de juiste man op de juiste plek is om het verschil te kunnen maken. 

Lees meer »

21 mei Popquiz bij ZCFC

Volgende maand op zaterdag 21 mei organiseert ZCFC weer de jaarlijkse Popquiz in de eigen kantine op Sportpark Kalverhoek.  De laatste editie in oktober 2021, wat in teken stond van de Flower Power, was een groot succes. 

Lees meer »

Open trainingen bij ZCFC-pupillen

Vanaf as zaterdag 2 april is het de komende 2 maanden mogelijk om bij ZCFC vrijblijvend kennis te maken met (het voetballen bij) ZCFC. De club organiseert namelijk Open Trainingen voor alle pupillen teams van 4 tot en met 12 jaar.

Lees meer »

ZCFC steunt Oekraïnse vluchtelingen in de Zaanstreek

Het bestuur van ZCFC heeft de afgelopen periode intern overlegd, op wat voor manier ze ondersteuning konden geven aan de Oekraïense samenleving. Als gevolg daarvan heeft de club inmiddels contact gelegd met Anja Gerashchenko: oud Burgermeester van een 5-tal dorpen in de regio Kharkiv en momenteel actief in de Zaanse politiek.

Lees meer »

Patrick Huisman volgend seizoen trainer ZCFC

Met ingang van het nieuwe seizoen zal Patrick Huisman de nieuwe hoofdtrainer van de selectie van ZCFC zijn. Damiën Prinsen schuift door vanuit de JO19 en zal Patrick assisteren bij de selectie en de rol van trainer van het 2e elftal op zich nemen. Patrick en Damiën nemen in het nieuwe seizoen hiermee de taken over van Willem Zeijlmans en Maikel de Vries.

Lees meer »