Home » Zaanse Clubs Info » Nieuws Zaanse Clubs » ZCFC » Grote metamorfose selectie ZCFC

Grote metamorfose selectie ZCFC

Gepubliceerd op 22 juni 2022 om 06:58

ZCFC kende een teleurstellend verloop van de competitie met als gevolg een degradatie naar de 4e klasse zaterdag. In de laatste wedstrijden van het seizoen werd er al bewust gekozen om een beroep te doen op een grote groep jeugdspelers. Ondanks dat het gehoopte resultaat, in de vorm van handhaving in de 3e klasse,  uiteindelijk uitbleef, bleek deze keuze qua wedstrijdbeleving positief uit te pakken. Het vertrouwen bij het bestuur en de nieuwe trainer Patrick Huisman is dan ook groot dat er volgend seizoen verder gebouwd kan worden op de lijn die de laatste weken is ingezet.

 

De selectie van ZCFC ondergaat voor volgend seizoen in ieder geval een ware metamorfose. Naast Bodhi Smis (FC Zaandam) en Mark Alserda (Westzaan) komen er maar liefst 13 spelers over vanuit de eigen jeugd. Deze talentvolle groep spelers spelen al enkele jaren samen in de jeugdafdeling en deze doorstroming past goed in het beleid van de club om meer eigen jongens in de selectie te hebben.    

 

Nieuw: Rafael Blees, Daan Luckfiel (K), Milan vd Berg, Berkin Kahveci, Gijs Keijzer, Aaron Knibbe, Max Schmidt, Lucas Suijdendorp, Bink van Wageningen, Cas vd Wijngaard, Lindo van Maasdam, Hidde Tel, Senna Nocera (allen eigen jeugd), Mark Alserda (Westzaan), Bodhi Smis (FC Zaandam)

Vertrokken: Joppe Volcklandt (FC Hilversum), Jeroen de Louw (ZVC’22), Justin Valk (KFC), Sebastiaan Ntim (vv Assendelft), Brandon Derie (WSV ’30), Chris Visser (de Rijp), Mike Bloemberg, Oscar Koolmees, Severin Mouthino, Roel van den Ende, Lars van den Ende, Felix Scheepers, Wycher Lens (allen bedankt of lager team)

 

Overschrijvingen zaterdag selecties

Overschrijvingen zondag selecties

 

Foto Theo van Vlaanderen


«   »