Informatief over Zaanse clubs maar inspirerend voor alle clubs, vrijwilligers en voetballiefhebbers

Home » Zaanse Clubs » Mini's Voetbal

Deze periode is het misschien wel extra belangrijk dat de kinderen kunnen blijven voetballen. Gelukkig laten de maatregelen het nog toe dat jeugd in ieder geval kan trainen en dat ze onderlinge wedstrijdjes kunnen spelen. Bij de meeste clubs traint ook de jongste jeugd (2 tot 6 jaar) die nog geen lid zijn, vaak de mini's genoemd.  Doel bij de mini's is om deze jonge spelertjes op een leuke en vaak vrijblijvende manier met voetbal in aanraking te laten komen. In de hoop dat ze het dusdanig leuk vinden, zodat ze uiteindelijk lid worden van een club.

 

Om iedereen te hepen bij een eventuele keuze tussen de mogelijkheden, maakte Voetbal Varia een overzicht van de Zaanse clubs die op dit moment het trainen van de mini's aanbieden. In het overzicht kun je de dagen, tijden, voorwaarden en de eventuele extra activiteiten die de betreffende clubs organiseren, terug vinden. Door op de clubnaam te klikken, ga je naar de website van de betreffende club voor eventueel meer informatie.  


Krijg een goed beeld van onder andere de activiteiten voor de (jongste) jeugd, georganiseerd door de verenigingen in de Zaanstreek. 

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief en mis niets!

 

de gegevens worden alleen voor het verzenden van de nieuwsbrief gebruikt 


VV ASSENDELFT

Elke zaterdag trainen de Rovers van 9 tot 10 uur onder leiding van vv Assendelft spelers Sven Talsma en Mick Spanjaard

Blauw-Wit Wormerveer

Elke woensdag trainen de mini's 45 minuten. Bij slecht weer kan er binnen getraind worden.

Fortuna Wormerveer

De mini's trainen op woensdag van 17 uur tot 18 uur. Normaal gesproken spelen zij op zaterdag wedstrijdjes, nu wordt er extra getraind vanaf 11 uur. 

Hercules Zaandam

Elke woensdagmiddag van 14.30 tot 15.45 wordt er getraind. Er zijn 4 proeftrainingen, waarna de kinderen lid kunnen worden. De oudere mini's spelen normaal op zaterdag wedstrijdjes 

KFC

Elke woensdagmiddag trainen de mini's van 17.00 uur tot 18.00 uur. Eerste trainingen zijn gratis. De mini's die volgend seizoen in de O08 komen, doen ook mee aan de zaterdag activiteiten van de huidige O08. 

RCZ

De Miniracers (6jr) trainen woensdag van 16 tot 17 uur. Nu er geen wedstrijden zijn ook zaterdag van 9 tot 10 uur. Ivm het jubileum-jaar zijn de Miniracers dit seizoen gratis lid. De Dwergen (4/5 jr) trainen elke zaterdag van 10 uur tot 11 uur. Bij slecht weer wordt er in de hal getraind. Er zijn geen kosten verbonden aan de Dwergen-trainingen. 

ROOD WIT ZAANSTAD

Officieel zijn er pas vanaf volgend seizoen "aparte" Mini's. Het is nu wel al mogelijk om samen met enkele andere 4-6 jarigen mee te trainen met de JO08 

 

Saenden

De Superstars van Saenden trainen woensdag van 17 tot 18 uur en op zaterdag van 10 uur tot 11 uur. Aan de trainingen zijn geen kosten en verplichtingen verbonden.

Sporting Krommenie

Bij Sporting Krommenie trainen de Mini's op woensdag van 15.30 uur tot 16.30 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 10.00 uur. Na enkele proeftrainingen kunnen de de spelers lid worden van de club. Peuters (vanaf 2jr) trainen op woensdag van 15.30-16.15. Proeftraining kan via de website aangevraagd worden. 

SVA Assendelft

Bij SVA trainen de mini's op maandag en woensdag van 16.30 uur tot 17.30 uur. De kinderen mogen 3x komen voor een proeftraining. Eén keer per maand wordt er op zaterdag een mini-league competitie gespeeld. 

Westzaan

Elke maandag van 17 tot 18 uur wordt er bij Westzaan getraind op de Mini-arena. Normaal gesproken wordt er 1x per 2 maanden op zaterdag een Champions League toernooi gespeeld tegen enkele andere clubs.  

WSV'30

Elke woensdag trainen de mini's van 18.00 tot 19.00 uur. Normaal gesprekken wordt er bij slecht weer getraind in de hal. De eerste 3 trainingen zijn gratis

FC Zaandam

Bij FC Zaandam zijn de trainingen op woensdag van 16.45 uur tot 17.45. Kinderen kunnen eerst meedoen aan 2 proeftrainingen voordat ze eventueel lid worden

zvv Zaandijk

De Poema's van Zaandijk trainen elke woensdag van 17 uur tot 18.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan de trainingen.

zvv Zaanlandia

Bij Zaanlandia trainen de mini's elke zaterdag van 9.30 uur tot 10.30 uur. Dit seizoen zijn er geen kosten verbonden aan de trainingen

ZCFC

De Ministars (4/5 jr) trainen elke zaterdagochtend van 9.30 tot 10.30. Naast de trainingen worden er ook enkele activiteiten georganiseerd. Na een paar proeftrainingen is de contributie €25 per seizoen. 


Mocht bovenstaande informatie niet meer actueel zijn of aangevuld moeten worden, dan kan dat doorgegeven worden via voetbalvaria@hotmail.com. De informatie gegeven door de (websites van de) clubs is altijd leidend.