Update Zaanstad Cup: uiterlijk 6 juni beslissing over doorgaan toernooi

Gepubliceerd op 28 mei 2021 om 10:10

Update: uiterlijk 6 juni zal de organisatie van de FEBO Zaanstad Cup bekend maken of het toernooi dit seizoen wel of niet door kan gaan. De versoepelingen worden komende dagen nadrukkelijk in de gaten gehouden. Voorwaarde voor het doorgaan van het toernooi is mede dat de kantine open moet kunnen en dat er toeschouwers toegestaan zijn. 

 

Eerder bericht van 12 mei:

Nadat eerder al bekend was gemaakt dat de Regio Cup voor senioren dit seizoen niet gespeeld zou worden, was het nog even afwachten of de Zaanstad Cup in de eerste 2 weekenden van juli op het complex van WSV'30 nog wel door zou kunnen gaan. Het voorgestelde stappenplan van de overheid maakt het pas mogelijk dat er vanaf 7 juli weer tegen andere verenigingen gevoetbald kan worden. Aangezien de KNVB hierover nog steeds in gesprek is met de overheid, is er nog steeds hoop dat de versoepelingen (in ieder geval voor het voetbal) versneld in kunnen gaan. Organisator SportsGen heeft daarom ook bekend gemaakt dat het toernooi vooralsnog nog steeds door gaat.

 

Ondanks de onzekerheid heeft Ed Kuijper van SportsGen de laatste weken in ieder geval niet stil gezeten en is er achter de schermen hard gewerkt aan de voorbereidingen van het toernooi. De begeleidingsteam van de Zaanse Heren-selectie is met de aanvulling van fysiotherapeut Rinus Waerts nu compleet en het scoutingsteam onder leiding van Edwin Vork is uitgebreid met Johnny Rep. Daarnaast krijgt de invulling rondom de wedstrijden ook steeds meer vorm en zal zanger Benjamin twee avonden komen optreden.

 

De loting voor het toernooi die eigenlijk gepland stond voor de eerste week van juni, is wel verplaatst naar de laatste week van juni.

Hopelijk gaan de versoepelingen versneld door en kan het seizoen alsnog afgesloten worden met een Zaans voetbalfeest.  


Niets meer willen missen van onder andere de Zaanstad Cup of de laatste (technische) ontwikkelingen bij de voetbalclubs in de Zaanstreek?!? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia

 

(gegevens worden alleen gebruikt voor de nieuwsbrief)
«   »