FEBO Zaanstad Cup 2021 gaat door!

Gepubliceerd op 5 juni 2021 om 15:55

Door alle corona maatregelen was het heel lang onzeker of er dit seizoen überhaupt nog wedstrijden tussen verschillende clubs gespeeld konden worden. Aangezien de FEBO Zaanstad Cup 2021 pas voor de maand juli geprogrammeerd stond, kon de organisatie de beslissing over het doorgaan van het toernooi steeds voor zich uit schuiven. Dat geduld lijkt nu beloond te worden, want na de versnelde versoepelingen afgelopen week en na direct contact met het RIVM, is besloten dat de FEBO Zaanstad Cup 2021 onder voorbehoud door zal gaan!

 

publiek

Ed Kuijper van organisator SportsGen: " Belangrijkste voorwaarde voor ons was dat er publiek aanwezig mocht zijn bij het Toernooi. Vooraf hadden we met het organiseren van de Zaanstad Cup namelijk het idee dat het Toernooi een Zaans Voetbalfeest moest worden en dat kan niet zonder de voetballiefhebbers. Nu de verwachting is dat de corona situatie alleen nog maar verder zal verbeteren en we (onder eerder genoemde voorwaarden) toestemming hebben gekregen om toeschouwers tijdens het Toernooi te mogen ontvangen, kunnen we eindelijk mededelen dat het toernooi doorgaat. 

 

wijzigingen

We hebben ook contact gehad met alle deelnemers en de clubs en spelers zijn, ondanks de lange onzekerheid, nog steeds enthousiast om mee te doen aan het Toernooi. Alleen zvv Zaanlandia en het vrouwen team van Sporting Krommenie hebben zich vanwege verschillende redenen helaas moeten terugtrekken. Voor Sporting Krommenie zal een jeugdteam van Telstar deelnemen en voor zvv Zaanlandia komt er een team van de zaalvoetballers van FC Zaanstreek. (alle deelnemers) Wel vinden er enige wijzigingen plaats in de speeldata van de poule wedstrijden. De poule wedstrijden zijn nu op 6,7,8 en 9 juli. De finale dag is dan aansluitend op zaterdag 10 juli en op die dag komen ook alle deelnemers in actie. De loting voor het Toernooi zal plaats vinden op donderdag 1 juli om 19.30 uur in de kantine van WSV'30, waar ook het Toernooi gespeeld zal worden. 

 

verantwoord

We zullen de komende weken met onder andere WSV'30 nog het nodige overleg gaan voeren over hoe iedereen straks tijdens het Toernooi zich veilig aan de corona maatregelen kan houden, maar evengoed optimaal kan genieten van de Zaanse seizoensafsluiting. Zodra daar meer over bekend is, zal dat ook weer zo snel mogelijk gecommuniceerd worden via de diverse kanalen.   

 

Ed Kuijper is er in ieder geval van overtuigd dat het samenkomen van de voetballers en voetballiefhebbers uiteindelijk een waar voetbalfeest zal gaan opleveren, precies zoals waar het Toernooi voor bedoeld was!


Niets meer willen missen van onder andere de Zaanstad Cup of de laatste (technische) ontwikkelingen bij de voetbalclubs in de Zaanstreek?!? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia

 

(gegevens worden alleen gebruikt voor de nieuwsbrief)
«   »