21 oktober 2021

Telstar Beloften te sterk voor Zaanse Vrouwen Selectie

Gisteravond speelde de Zaanse Vrouwen Selectie haar wedstrijd tegen het Telstar Beloften team, een jong maar evengoed een geroutineerd en goed ingespeeld team. Binnen de Zaanse selectie waren er enkele geselecteerde speelsters die door diverse redenen niet mee konden doen. Op het laatste moment waren er dan ook nog 2 speelsters toegevoegd en waren er uiteindelijk 19 speelsters beschikbaar die de Zaanstreek vertegenwoordigde. De wedstrijd werd gespeeld in het knusse BUKO Stadion van Telstar en de toeschouwers waren in grote getale aanwezig.

Lees meer »
11 oktober 2021

Zaanse Selectie Vrouwen bekend gemaakt

Al weer ruim drie maanden geleden werd op het complex van WSV'30 een zeer geslaagde FEBO Zaanstad Cup 2021 afgewerkt. Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door de vrouwen van KFC (zon),  nadat ze na penalty's in de finale te sterk waren voor WSV'30. Bij de heren werd vv Assendelft de winnaar nadat ze in de eindstrijd Fortuna W. (zat) met 3-1 hadden verslagen. 

Lees meer »
18 augustus 2021

Verslag AZ JO18 - Zaanse Heren Selectie 3-1

Gisteravond speelde de Zaanse Heren Selectie haar wedstrijd tegen AZ. Niet Jong AZ, was de tegenstander, maar de JO18. De Zaanse Selectie was oorspronkelijk samengesteld uit 25 spelers die tijdens de Zaanstad Cup door een vakkundige jury geselecteerd waren. Door verschillende redenen bestond de selectie gisteravond uiteindelijk uit 20 spelers van de diverse verenigingen uit de Zaanstreek. Helaas kon door de corona maatregelen maar een klein groepje toeschouwers aanwezig zijn, want deze wedstrijd had zeker meer toeschouwers verdiend. 

Lees meer »
11 augustus 2021

17 augustus Jong AZ - Zaanse Heren Selectie

Aanstaande dinsdag 17 augustus zal de Zaanse Heren Selectie aantreden tegen Jong AZ . De Zaanse selectie bestaat uit 25 spelers, die tijdens de FEBO Zaanstad Cup geselecteerd waren door een jury, bestaande uit (Zaanse) voetbal coryfeeën. Het was eerst de bedoeling dat de Zaanse selectie nog enkele keren zouden gaan trainen om tot een uiteindelijke selectie van 16 spelers te komen, maar door tijdgebrek is het daar niet van gekomen.

Lees meer »
1 augustus 2021

Update wedstrijd Zaanse Heren Selectie - Jong AZ

Afgelopen week werd de Zaanse Heren selectie bekend gemaakt door de scouts van de FEBO Zaanstad Cup. Deze groep, onder leiding van Edwin Vork, hadden tijdens het toernooi 25 spelers geselecteerd die voor de wedstrijd tegen Jong AZ op 17 augustus in aanmerking zouden komen. 

Lees meer »
28 juli 2021

Zaanstad Cup "scouts" maken Zaanse Selectie Heren bekend

Ruim twee weken geleden werd op het complex van WSV'30 een zeer geslaagde FEBO Zaanstad Cup 2021 afgewerkt. Het toernooi, georganiseerd door SportsGen, stond na 28 jaar eindelijk weer op de Zaanse voetbalkalender. Vijf dagen werd er niet alleen volop gestreden om de finale plaatsen, maar was het toernooi vooral weer een mogelijkheid  om gezamenlijk van het voetbal te genieten.  Uiteindelijk won vv Assendelft de finale bij de Heren van Fortuna W. (zat) met 3-1 en bij de Vrouwen was KFC (zon) na penalty's iets sterker dan WSV'30.

Lees meer »
11 juli 2021

Foto's Finaledag FEBO Zaanstad Cup

Gisteren was de grote finale dag van de FEBO Zaanstad Cup 2021. Bijna alle teams die afgelopen in de diverse poules hadden gestreden kwamen gisteren weer in actie op het complex van WSV'30.

Lees meer »
10 juli 2021

Foto's vierde dag FEBO Zaanstad Cup

Gisteren waren de laatste poulewedstrijden van de FEBO Zaanstad Cup 2021 op het complex van WSV'30. Woensdag werd al bekend dat bij de Heren WSV'30 en Fortuna W. (zat) naar de halve finale gingen en dat bij de Vrouwen WSV'30 zich had geplaatst voor de finale.

Lees meer »
9 juli 2021

In de Schijnwerpers Febo Zaanstad Cup: de "Scouts" voor de Zaanse Selecties

Vanavond vanaf 18.00 uur zal er op het complex van WSV'30 bij de laatste poulewedstrijden bepaald worden welke teams morgen op de finale dag van de FEBO Zaanstad Cup 2021 tegen elkaar gaan strijden. De ogen van de Zaanse voetballiefhebbers zullen vanavond en morgen nog voornamelijk op de (nieuwe) spelers en trainers gericht zijn, maar Voetbal Varia richt zich deze week ook op diegenen die dit toernooi (mede) mogelijk maken  

Lees meer »

Foto's derde dag FEBO Zaanstad Cup

Gisteren was alweer de derde van de FEBO Zaanstad Cup 2021 op het complex van WSV'30. Nadat dinsdag en woensdag de eerste 3 poules streden, was het nu de beurt aan de overige 3 poules voor hun eerste wedstrijden

Lees meer »