Deelnemersveld FEBO Zaanstad Cup 2022 bijna rond

Gepubliceerd op 27 januari 2022 om 18:57

Nog geen  twee weken nadat de uitnodigingen naar de Zaanse clubs waren verstuurd, is het deelnemersveld voor de FEBO Zaanstad Cup 2022 al bijna helemaal ingevuld. Bij de vrouwen hebben zich 10 teams aangemeld en bij de heren zijn er dat op dit moment 17 teams. Voor de laatste 3 plekken zijn er al 2 "officieuze" toezeggingen gedaan, maar is het nog even wachten op de definitieve bevestiging vanuit de betreffende clubs. Er zullen tijdens de komende editie bij vv Assendelft in ieder geval enkele "debutanten" hun opwachting gaan maken. Bij de heren zijn dat KFC, ZCFC, vv Jisp en de zaterdagploeg van WSV'30 en bij de vrouwen vv Assendelft en Sporting Krommenie, dat volgend seizoen weer met een vrouwen team aan de competitie wil gaan deelnemen. (klik hier voor alle deelnemers)     

 

Loting en wedstrijdschema

De loting voor de poule indeling van de FEBO Zaanstad Cup 2022 vindt plaats op donderdag 12 mei bij vv Assendelft. Net als vorig jaar zal er bij de heren gespeeld worden in 4 poules en bij de vrouwen in 2 poules. De poulewedstrijden zullen plaats vinden op dinsdag 28 juni tot en met vrijdag 1 juli, gevolgd door de finaledag op zaterdag 2 juli, waar alle teams in actie zullen komen. Op dinsdag en donderdag komen poule A en B van de heren en poule A van de vrouwen in actie en de overige poules komen op woensdag en vrijdag in actie. Zowel bij heren als de vrouwen wordt er op zaterdag eerst een halve finale gespeeld, voordat er in de finales beslist wordt wie zich deze editie tot het sterkste team van de Zaanstreek mag kronen.

 

Zaanse selecties

Ook de scouts zullen onder leiding van Edwin Vork deze editie weer aanwezig zijn en alle spelers en speelsters beoordelen. De scouts zullen uiteindelijk de spelers en speelsters, die tijdens het toernooi de beste indruk hebben gemaakt, selecteren voor de Zaanse Heren en Vrouwen selectie. De Heren selectie zal dan weer een wedstrijd gaan spelen tegen een (jeugd)team van AZ en ook voor de Vrouwen selectie zal er een wedstrijd tegen een aansprekende club georganiseerd worden.

 

Achter de schermen wordt er door organisator SportsGen ook al hard gewerkt aan de verdere (praktische) invulling van het Toernooi. Samen met vv Assendelft wordt er in ieder geval alles aan gedaan om ook van deze editie weer een succes te maken.

 

Blik nog een keer terug op de FEBO Zaanstad Cup 2021 en de wedstrijden van de Zaanse selecties

 


Niets meer willen missen van onder andere de Zaanstad Cup of de laatste (technische) ontwikkelingen bij de voetbalclubs in de Zaanstreek?!? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Voetbal Varia

 

(gegevens worden alleen gebruikt voor de nieuwsbrief)
«   »